In English

UC- och telefoniexpert till UClarity

Mattias Boss Senior Consultant UClarityMattias Boss, senior konsult inom telefoni och UC har börjat på konsultbolaget UClarity AB.

– Den traditionella ”Nordiska” telefonilösningen, med hänvisning, telefonist och mobila anknytningar, är på väg in i en ny utvecklingsfas. Antigen köps telefoni som tjänst hos en operatör eller också baseras den på mjukvara-baserad kommunikationsplattform från ledande leverantörer såsom Avaya, Cisco eller Microsoft och med integration mot verksamhetssystem för ett ge maximal effekt.

Utvecklingen går mot mer centraliserade och integrerade kommunikationssystem där telefoni, webb/videokonferens, e-post, chatt och närvarohantering lever i symbios. UClaritys affärsidé att kombinera teknisk expertis inom telekom och IT samt kunskap kring kravställning och införande av moderna kommunikationslösningar i verksamheter är precis vad som behövs; därför tycker jag det skall bli oerhört spännande att börja jobba på UClarity, säger Mattias Boss.

Mattias Boss har lång erfarenhet inom telekom och integrerade kommunikationslösningar. Han kommer senast från Logica där han jobbade som teknisk konsult och arkitekt med design och implementation av telefonifokuserade lösningar baserat på Microsoft Office Communications Server 2007 och Microsoft Lync Server 2010. Innan Logica jobbade Mattias på TDC, Ericsson Enterprise, Aastra och Netwise med integration av hänvisningssystem och telefonistapplikationer mot ledande växelleverantörer.

–  Mattias har många års erfarenhet från ”klassisk” telefoni och även djup förståelse kring nästa  generations kommunikationsplattformar från bland annat Microsoft, Cisco och IBM. För att kunna leva upp till användarnas krav måste man kunna kombinera mera traditionella telekomkunskaper med moderna IT och Mattias Boss har denna unika kombination av teknisk erfarenhet, säger Niklas Olsson, VD UClarity AB.

På UClarity kommer Mattias huvudsakligen att arbeta med teknisk kravställning, design, arkitektur och införande av moderna integrerade kommunikationslösningar med fokus på telefoni, telefonist- och hänvisningsapplikationer samt integration mot ledande växelleverantörer.

Om UClarity

UClarity är ett oberoende konsultföretag och Nordens ledande aktör inom området för integrerade kommunikationslösningar (även kallat Unified Communication). Baserat på en unik metodologi som utgår från verksamhetens behov av kommunikations- och samarbetslösningar ser vi till att tekniken inte blir ett egenvärde utan en möjliggörare för verksamhetsnytta. UClarity består av seniora konsulter med mångårig erfarenhet från IT och telekom och vår tjänsteportfölj sträcker sig från strategisk rådgivning, teknisk arkitektur, upphandling till implementering och utbildning.

It´s all about U, we help companies to C

För mer information kontakta:
Christer Holm

UClarity AB
Tel: +46 734-19 80 15
E-post: christer.holm@uclarity.com
Webb: www.uclarity.se